אם הנכם מתכננים לפתוח מסעדה ורוצים שהיא תצליח ותתפקד היטב, דעו שישנם כמה קריטריונים חשובים שיכולים לגרום לכך שהיא אכן תצליח והם כוללים: איכות טובה של האוכל שיוגש, רמת השירות שיינתן, מיקום שבה תהיה המסעדה והעיצוב שלה.
לרוב, האופן בן מסעדות מעוצבות עשוי לקבוע באופן רב את מידת הצלחתן והישרדותן, שכן, קהל הלקוחות המגיע למסעדה נמשך אליה גם בזכות המראה שלה ובזכות סגנון העיצוב שלה.
תכנון העיצוב של מסעדה חדשה
כאמור, לקוחות שמגיעים למסעדה, יתרשמו לפני הכל, מסגנון המראה והעיצוב שלה ולאחר מכן, יתרשמו מהתפריט ומסוג המנות המוגשות בה.
אלא אם כן, מדובר במסעדה עם סגנון עיצוב פשוט מאוד, אך ידועה כמומלצת הודות האוכל המוגש בה ואז הדגש על מראה המסעדה עשוי להפוך לזניח יותר בעיני הלקוחות המגיעים.
אולם, כאשר מדובר במסעדה חדשה, שרק בתחילת דרכה, ההמלצות בנוגע אליה, לרוב יגיעו רק לאחר שלפחות כמה לקוחות הספיקו לבלות בה ולהתרשם מהאוכל המוגש בה.
מסיבה זו, דאגה לעיצוב של מסעדה חדשה הינה חשובה מאוד בכדי שלקוחות חדשים ירצו להגיע אליה והיא תצליח.
היצמדו לסגנון המתבקש
כדי להצליח לעצב לתכן ולעצב מסעדה באופן ייחודי ומוצלח, ראשית, עליהם להיצמד לרצונותיו של בעל המסעדה ולהבין לעומק איזו סוג מסעדה הוא מעוניין ליצור, מיהו קהל היעד שאמור להגיע לבלות במסעדה, איזה אוכל יוגש בה ועוד.
כדאי להבין כבר בהתחלה, מהו המראה הכללי המבוקש, של המסעדה ואילו אלמנטים יידרשו להיכלל בה כדי לייצר הרמוניה ביניהם ובין האווירה הכללית שתשרור במסעדה.
מיתוג של המסעדה
בתכנון של עיצוב המסעדה, יש לקחת בחשבון מהי האווירה שמעוניינים שתשרה בה, מהו קהל היעד שאמור להגיע אליה ועוד ובהתאם לכך, ניתן להחליט על תכנון המסעדה כמכלול אחד.
יחד עם זאת, במהלך התכנון, יש להתייחס לאזורים השונים הנכללים במסעדה ולהתאימם לצרכים השונים שהם אמורים למלא, הן עבור עובדי המסעדה והן עבור הלקוחות שיגיעו.
תכנון של תאורה ופריטי עיצוב
לאחר תכנון ראשוני של מראה המסעדה וחלוקתה, יש להתמקד בבחירה של פריטים שונים שיכללו בה, כגון: שולחנות, כסאות, טפטים על הקירות, אביזרים שונים וכד'.
המטרה היא בחור את הציוד המתאים לסגנון הנבחר, כך שישרת את הסגנון המרכזי של המסעדה וישתלב בו בצורה מתאימה.
יש לשים את הדגש גם על בחירה של תאורה ועל הצבתה במקומות הנכונים, כך שהיא תותאם לכלל הפריטים שיוצבו במסעדה ולאווירה שמעוניינים ליצור באזוריה השונים.
בנוסף, כדאי לשלב אלמנטים עיצוביים, כגון: רהיטים מתאימים או צמחייה חיה או אפילו צמחייה מלאכותית, שעשויה להוסיף יופי וסגנון למראה הכללי של המסעדה.
לסיכום
עיצוב פנים של מסעדות הינו עולם שלם של החלטות ושיקולים הנוגעים לסגנון המסעדה, לתכנון חלוקתה, לפריטים שהיא מכילה ועוד.
עיצוב פנים של מסעדה יש חלק מהותי בחווייתם של הלקוחות, שלרוב מגיעים כדי ליהנות מיופיו של המקום ומהאווירה השוררת בו ולא רק כדי לאכול.
מסיבה זו, ועיצוב המסעדה, לרוב עשוי להשפיע מאוד על הצלחתה ולכן כדאי לשים דגש על אופן תכנון המסעדה, על סגנון העיצוב שלה, על האווירה שמעוניינים ליצור בה ועוד.
בחירת חומרי הגלם למטרת עיצוב המסעדה, כמו גם, התאמה של כל הפריטים בה באופן שישקפו את הסגנון הכללי שבה ואת אופייה, חשובים ביותר והם אלה שעשויים לקבוע את האטרקטיביות של המסעדה בעיני קהל היעד.
בנוסף, עיצוב מקורי, מדויק וייחודי במראהו, הוא זה שיכול לקבוע אם הצלחתכם בתחום ולמתג אתכם כמעצבי פנים מקצועיים.